Alex Nagel Salon

Paraffinebehandeling

Paraffine is een natuurlijk olieproduct dat wordt toegepast als laatste stap in verantwoorde handverzorging. een paraffinebad brengt een beschermde laag o onze handen aan, die uitdrogen van de huid tegengaat en vochtregulerend werkt. Door de behandeling met een paraffinebad dringt de warmte langzaam diep in onze handen door, de poriën openen zich en de bloedcirculatie versnelt. Gevolg is dat na de behandeling de huid zachter en meer elastisch aanvoelt en u geniet van weldadig warme en ontspannen handen.
Afhankelijk van de wensen duurt een totale paraffinebehandeling vijftien tot dertig minuten.

Deze behandeling is een aanrader voor de winter. Paraffine is een soort kaarsvet. Als het warm wordt, dan smelt het tot een vloeibaar product, komt het weer in aanraking met de lucht, dan hardt het uit.

Als u last heeft van droge en beschadigde handen, met eventueel pijnlijke kloofjes, dan is dit  zeker aan te raden. Het verzacht de opperhuid, stimuleert de doorbloeding, versterkt en verbetert het onderhuidse weefsel, verzacht de nagelriemen en pijnlijke spieren bij b.v. reuma. Na afloop wordt de paraffine verwijderd, en krijgt u een voedende handcrème ingemasseerd.